Houd je vrienden in de gaten met Closely-app

© CIDimport

Houd je vrienden in de gaten met Closely-app

Geplaatst: 31 juli 2014 - 12:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:01

Redactie ID.nl

De Duitse app-ontwikkelaar Familonet werkt aan een nieuwe app, waarop je direct ziet waar je vrienden zich bevinden. Daarvoor gebruikt de startup een geavanceerde vorm van 'geofencing.'

In de Closely-app zie je al je vrienden die de app ook hebben geïnstalleerd, en waar ze op dat moment zijn. Het Duitse bedrijf gebruikt daarvoor een eigen ontwikkelde techniek, die werkt via de gecombineerde kracht van zendmasten, wifi en GPS.

Daardoor wordt de app automatisch en heel nauwkeurig ververst, en kan niemand per ongeluk vergeten zich bij locaties 'in te checken.' Dat hoeft namelijk helemaal niet meer, zo schrijft techsite TechCrunch.

Familieleden

Closely is een afgeleide van Familonets vorige app, die dezelfde naam draagt als het bedrijf zelf. Deze is eigenlijk bedacht voor familieleden, die bijvoorbeeld notifcaties krijgen wanneer moeder weer thuis is of vader net naar het werk gaat.

Closely heeft deze notificaties niet, maar heeft wel andere functies zoals Facebook-integratie. Daarmee is de app vooral bedoeld voor jongeren, zoals bijvoorbeeld scholiers die in hetzelfde studentenhuis wonen.

De app wordt gratis beschibaar gesteld via Google Play. Een testversie is daar reeds te downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten