© CIDimport

HP in de kunst wordt HyPe

Geplaatst: 10 april 2006 - 11:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:13

Redactie ID.nl

Afgelopen weekend zijn de deuren van de Amsterdamse HyPe Gallery geopend. Hype is een nieuw concept: er wordt gestart met een lege tentoonstellingsruimte, die gedurende de expositie wordt gevuld met aangeleverd werk van nog onbekende kunstenaars in Nederland. De expositie duurt tot en met 28 april.In principe zijn er geen beperkingen verbonden aan de creativiteit van de deelnemers.

HP in de kunst wordt HyPe

Afgelopen weekend zijn de deuren van de Amsterdamse HyPe Gallery geopend. Hype is een nieuw concept: er wordt gestart met een lege tentoonstellingsruimte, die gedurende de expositie wordt gevuld met aangeleverd werk van nog onbekende kunstenaars in Nederland. De expositie duurt tot en met 28 april.

In principe zijn er geen beperkingen verbonden aan de creativiteit van de deelnemers. Alle digitaal aangeleverde werken moeten wel de letters ‘H’ en ‘P’ bevatten, als knipoog naar de initiator van dit project – Hewlett-Packard.
Hype Gallery is een uniek concept, omdat de inhoud van de expositie ‘bewegend’ is en daardoor iedere dag anders. Zodra de galerie gevuld is, worden de eerste kunstwerken vervangen door de laatst aangeleverde volgens het first-in-first-out principe. Vanwege deze wisseling van kunst is de tentoonstelling dynamisch en kan een ongelimiteerd aantal kunstenaars profiteren van de mogelijkheid om te exposeren voor een groot publiek. Als een kunstwerk niet langer in de galerie hangt, is het nog wel te bekijken via de online galerie. Deze site bevat ook alle informatie over de aanleverspecificaties en uploadmogelijkheden. De galerie is toegankelijk voor ieder creatief en aanstormend talent, zoals beeldend kunstenaars, fotografen, (grafisch) ontwerpers en filmmakers.


Om te kunnen exposeren in de fysieke Hype Gallery, moet men werk op een usb-stick, cd-rom of dvd meebrengen naar de galerie. Het werk wordt ter plekke gratis geprint op A0-formaat en opgehangen. De korte films worden vertoond in speciale hypebunkers.

Hype Gallery

BG voormalig Post CS-gebouw

Oosterdokskade 5

1011 AD Amsterdam.


Openingstijden: dinsdag t/m donderdag: 16:00 - 22:00 * vrijdag: 14:00 - 24:00 * zaterdag: 12:00 - 24:00 * zondag: 12:00 - 22:00

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten