HP-laptops houden door foutje je toetsaanslagen bij 2017-05-12T11:45:01

Brein op oorlogspad tegen verkopers illegale streamingkastjes

Review: Samsung Galaxy S8 en S8+

HP-laptops houden door foutje je toetsaanslagen bij

HP-laptops houden door foutje je toetsaanslagen bij

Beveiligingsonderzoekers hebben ontdekt dat verscheidene HP-laptops zijn uitgerust met een keylogger, die toetsaanslagen van nietsvermoedende gebruikers bijhoudt en bewaard.

De keylogger is in 2015 meegekomen met een update voor een audiodriver. Wat je typt, wordt bijgehouden in een bestand dat verder niet versleuteld is - en zodoende voor iedere kwaadwillende voor het oprapen ligt.

Foutje

Volgens HP is er sprake van een fout en het bedrijf werkt dan ook aan een update die het probleem moet verhelpen. Het was nooit de bedoeling geweest om een keylogger systemen te laten binnendringen.

De volgende laptop-modellen zijn kwetsbaar:

Tijdelijkse oplossing

Wil je nu niet wachten op de update van HP, dan kun je zelf ook ingrijpen. De ontdekkers van de keylogger raden aan om de bestanden c:\Windows\System32\MicTray64.exe en C:\Users\Public\MicTray.log te verwijderen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord