HTC brengt eigen sociale netwerk-app Zoe uit

© CIDimport

HTC brengt eigen sociale netwerk-app Zoe uit

Geplaatst: 15 augustus 2014 - 09:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:54

Redactie ID.nl

HTC heeft een eigen sociaal netwerk uitgebracht. Gebruikers die niet genoeg hebben aan Facebook, Twitter, LinkedIn, FourSquare, Reddit, Snapchat, Tinder of Instagram kunnen nu ook de app Zoe gebruiken om filmpjes naar elkaar te versturen.

Zoe is niet alleen te gebruiken op HTC-toestellen, maar ook als app op smartphones van LG, Google, en Samsung.

Filmpjes

Met Zoe kunnen gebruikers korte filmpjes naar elkaar sturen. Het gaat om filmpjes van 30 seconden van veel foto's achter elkaar, of gewone filmpjes met muziek eronder. De filmpjes worden alleen in de app gedeeld, en niet als losse bestanden zoals .mp4. Ontvangers krijgen een filmpje in Webm-formaat met een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Beta

De applicatie komt in principe uit als bèta-app. Het is onderdeel van HTC's Creative Labs, dat zich bezig houdt met software. De Taiwanese fabrikant wil daar in de toekomst meer geld mee gaan verdienen nu blijkt dat de verkoop van hardware blijft terugvallen.

Vraag

Het is maar de vraag hoeveel mensen nog interesse hebben in een nieuw sociaal netwerk dat zich uitsluitend richt op het versturen van video's. Dat kan immers ook al met WhatsApp, Snapchat, Instagram en Facebook Messenger.

Mocht je toch interesse hebben om Zoe te ontdekken, dan kan dat in de Play Store. Let op: je moet daarvoor wel een telefoon hebben met Android 4.4 of hoger.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten