HTC kondigt betaalbare Desire 10 Lifestyle-smartphone aan

© CIDimport

HTC kondigt betaalbare Desire 10 Lifestyle-smartphone aan

Geplaatst: 20 september 2016 - 05:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:06

Redactie ID.nl

HTC brengt een nieuwe telefoon uit. De 'Desire 10 Lifestyle' heeft een fraai ontwerp, maar weinig interessante hardware. De telefoon gaat 349 euro kosten.

Desire 10 Lifestyle

HTC kondigde de Desire 10 Lifestyle op een eigen evenement aan. Maar laat je niet misleiden door de '10' in de naam; dit is geen vlaggenschip-telefoon. De specificaties vallen ergens in het midden, al betaal je daar wel een relatief hoge prijs voor. De Lifestyle-versie heeft een plastic behuizing die er hip uitziet, en komt uit in vier kleuren die allemaal gouden accenten bevatten.

De specificaties van de telefoon zijn weinig opvallend. De telefoon heeft een 5,5 inch HD-scherm (720p) en vrij trage Snapdragon-processor. Het werk- en opslaggeheugen meet 3GB en 32GB (maar wel met micro-sd-aansluiting).

Foto's en video's maak je met de 13- en 5-megapixel camera's. HTC geeft in het persbericht aan te focussen op audio, en voorziet de Desire 10 Lifestyle van de bekende BoomSound-speakers en hi-res-audio-ondersteuning van Dolby. BoomSound is een techniek van HTC die voor een betere geluidskwaliteit zorgt.

De 2700 mAh accu biedt ondersteuning voor snelladen, maar dit gaat jammer genoeg via micro-USB en niet usb-C. Wel fijn is de mogelijkheid om twee simkaarten in het toestel te stoppen.

HTC kondigt betaalbare Desire 10 Lifestyle-smartphone aan-15985904

© CIDimport

Krachtigere Pro-variant

HTC brengt ook een Desire 10 Pro uit, maar het is onduidelijk of dit model in Nederland verschijnt. Ook een prijs is nog onbekend. Het toestel heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp als de Desire 10 Lifestyle met verbeterde hardware. Zo draait hij op een snellere MediaTek-processor met 3GB of 4GB werkgeheugen en heeft het scherm een Full-HD resolutie. Ook bevat de smartphone een vingerafdrukscanner en 20 megapixel camera. Beide Desire-toestellen draaien op Android 6.0 Marshmallow. Wanneer een update volgt naar versie 7.0 Nougat, zegt HTC niet.

De HTC Desire 10 Lifestyle is vanaf medio oktober verkrijgbaar en gaat 349 euro kosten. Vergelijken we de smartphone met de concurrentie dan is dat een hoge prijs. Modellen als de Lenovo Moto G4 Plus kosten honderd euro minder maar bieden bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner en Full-HD scherm.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten