HTC kondigt grote smartphone One max met vingerafdrukscanner aan

© CIDimport

HTC kondigt grote smartphone One max met vingerafdrukscanner aan

Geplaatst: 15 oktober 2013 - 06:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:33

Redactie ID.nl

Smartphonemaker HTC brengt binnenkort een nieuwe telefoon op de markt met een groot beeldscherm en een vingerafdrukscanner. De HTC One max heeft bovendien een uitbreidbaar geheugen middels microSD-kaartjes. 

De One max heeft een beeldscherm van 5,9-inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm is daarmee een stuk groter dan de eerder dit jaar verschenen HTC One, maar de resolutie van beide toestellen blijft gelijk. Met zijn afmetingen van 165 bij 82 bij 10,3 millimeter is de telefoon ook een stuk groter dan de One. 

Vingerafdrukscanner

Net als de eerder dit jaar aangekondigde iPhone 5s van Apple beschikt de One max over een vingerafdrukscanner, de meest opmerkelijke toevoeging aan het toestel. De scanner van de One max is ook bedoeld voor het ontgrendelen van de telefoon zonder dat de gebruiker daarvoor zijn toegangscode hoeft in te vullen. De scanner van de max zit onder de camera, aan de achterzijde van het toestel en kan meerdere vingers herkennen om het ontgrendelen gemakkelijk te maken. Over de opslag en de beveiliging van de vingerafdrukgegevens heeft HTC nog niks bekend gemaakt. 

Achterhaalde hardware

Van binnen valt de One max enigszins tegen: het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 600 processor, dezelfde als in de One. Concurrenten Samsung, Sony en LG hebben hun nieuwste telefoons echter al voorzien van de snellere Snapdragon 800. Hierop kunnen zwaardere games dus nog sneller en soepeler gespeeld worden. 

Nederlandse consumenten kunnen vanaf de tweede helft van november hun HTC One max kopen voor een adviesprijs van 749 euro. Hiermee is het toestel vijftig euro duurder dan de One.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten