HTC presenteert Desire 650-budgetsmartphone

© CIDimport

HTC presenteert Desire 650-budgetsmartphone

Geplaatst: 23 november 2016 - 08:06

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:40

Redactie ID.nl

HTC heeft de Desire 650 onthuld. De 5 inch smartphone heeft instapspecificaties, draait op het verouderde Android 6.0 en kost omgerekend 150 euro. Het is nog niet bekend of hij naar Nederland komt.

De introductie van de Desire 650 komt enkele dagen na (weer) een gerucht dat HTC gaat stoppen met zijn slecht presterende smartphonetak. Het bedrijf ontkende dat stellig en laat met zijn nieuwste model zien nog niet klaar te zijn met mobiele telefoons. Of de Desire 650 voor een positieve ommekeer kan zorgen is echter de vraag: het is een budgetsmartphone zoals er daar zoveel van zijn. 

Het toestel heeft een plastic behuizing en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het 5 inch scherm telt een hd-resolutie en onder de motorkap is een onbekende Qualcomm quadcore-processor met 2GB werkgeheugen geplaatst. De opslagruimte van 16GB kun je vergroten met een micro-sd-kaartje. Foto's en video's maak je met de 13 (achter) en 5 (voor) megapixel camera's. Het geheel wordt van stroom voorzien door een 2200 mAh accu. Vorige week presenteerde HTC zijn eerste smartphone met Android 7.0 Nougat, de 10 Evo. De nieuwe Desire 650 maakt daar geen gebruik van en moet het doen met versie 6.0 Marshmallow uit begin 2015. Of er updates volgen is nog onduidelijk. 

Ook weten we nog niet of de smartphone naar Nederland komt, en zo ja voor welke prijs. HTC heeft de Desire 650 in eerste instantie aangekondigd voor Taiwan, waar hij omgerekend 150 euro kost. Het verleden heeft uitgewezen dat de fabrikant veel van zijn Aziatische modellen ook naar Nederland brengt, maar in dit geval maakt het ons weinig uit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten