© CIDimport

Huawei Ascend P1 nu in Nederland

Geplaatst: 7 september 2012 - 06:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:58

Redactie ID.nl

Huawei brengt vandaag de Huawei Ascend P1 Android-smartphone. Dit is niet de S-versie van het toestel dat de dunste ter wereld was. Het toestel heeft korte tijd nog de titel van dunste toestel ter wereld gedragen met zijn 6,68mm dikte.

De Huawei Ascend P1 S was tijdens de introductie de dunster ter wereld (6,68mm) maar is nu ingehaald door de Oppo Finder die 0,03mm dunner is. De S-versie komt niet naar Nederland dus wij moeten het doen met de 'dikke' variant van 7,69mm die wel 20 gram lichter is. De Huawei Ascend P1 S toestel heeft een 4,3 inch amoled-scherm met 960x540 pixels en wordt aangedreven door een dual-core 1,5GHz processor. Als besturingssysteem heeft het toestel Android 4 Ice Cream Sandwich. Verder heeft het 1 GB ram, 4 GB opslag (uitbreidbaar met microsd), een 8 MP camera (goed voor full hd1080p video-opname) aan de achterzijde en 1,3 MP camera aan de voorzijde aan boord. Het toestel ondersteunt dolby-geluid en is via de hdmi-aansluiting op de tv aan te sluiten. De Huawei Ascend P1 kost € 399.

Huawei Ascend P1 nu in Nederland-16474486

© CIDimport


Hoe-wie?

Huawei, dat in Nederland uitgesproken wordt als hoe-a-wei, is de grootste leverancier van telecomapparatuur ter wereld maar in Nederland nog vrij onbekend. Toch kan het goed zijn dat je al een Huawei-toestel hebt gebruikt want veel ‘eigen merk’-telefoons van telecomleveranciers in Nederland komen uit de Huawei-fabrieken. Later dit jaar gaat Huawei ook goedkopere Android-toestellen introduceren maar ook de  en Huawei Ascend D1, quad-core toestel zal naar Nederland komen dat Hauwei presenteerde als ‘snelste ter wereld’.

[Via: PCMweb]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten