Huawei Ascend P6 dunste smartphone ter wereld

© CIDimport

Huawei Ascend P6 dunste smartphone ter wereld

Geplaatst: 20 juni 2013 - 09:26

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:46

Redactie ID.nl

Huawei is hier in de Benelux nog niet zo heel bekend maar is enorm groot in thuisland China. Het merk heeft zijn pijlen nu gericht op de Europese markt en de Ascend P6 is een zeer geschikte kandidaat om Huawei op de kaart te zetten. Het toestel is ´s werelds dunste smartphone en je portemonnee wordt er, relatief gezien, niet veel dunner van want de prijs van €449 is zeker concurrerend te noemen.

De Huawei Ascend P6 heeft een dikte van 6,18 mm en weegt slechts 120 gram. De processor is van Huawei zelf met 4 cores en een kloksnelheid van 1,5 GHz, op papier klinkt dat dus niet verkeerd. Het design, met name de zijkanten, toont gelijkenissen met de iPhone 5 (nieuwe rechtszaak van Apple aanstaande?). De achterkant is niet plat maar krult een beetje als een bladzijde van een boek dat omkrult. 

Huawei Ascend P6 dunste smartphone ter wereld-16253949

© CIDimport

Huawei Ascend P6 van alle kanten

Design Ascend P6

Onze collega’s van Androidworld hebben hem al in handen gehad en geven aan dat het materiaal goed voelt en er weinig kunststof wordt gebruikt. Zij vinden het ontwerp meer dan geslaagd. In de platte behuizing vinden naast een 2000 mAH-accu ook een 8 MP-camera aan de achterzijde die door de 4cm Marco view ook van zeer dichtbij (4 cm) nog scherpe foto’s kan maken. De camera aan de voorzijde bevat 5 megapixels.

Huawei Ascend P6 dunste smartphone ter wereld-16253953

© CIDimport

De Ascend P6 komt in drie kleuren

Huawei Ascend P6 Emotion UI

De Ascend P6 draait op Android en Huawei heeft net als veel andere fabrikanten een eigen interfacelaagje toegevoegd met de naam Emotion UI. Androidworld is niet erg te spreken over deze skin maar een nieuwe 2.0-versie is in aantocht en kun je uit 1000 verschillende thema’s kiezen. Androidworld maakte onderstaande video over het toestel. Helaas laat het geluid wat te wensen over.

Huawei Ascend P6 eind  juli naar Nederland

De Huawei komt eind juli naar 19 landen waaronder Nederland. De adviesprijs zal € 449,- bedragen en je kunt kiezen uit zwart, wit en zacht-roze kleuren. Wil je LTE/4G op je Ascend P6 dan moet je nog even langer wachten: In het vierde kwartaal komt een versie met LTE/4G beschikbaar. Huawei stelt dat de prijs van het toestel zo laag is omdat ze niet zoveel aan marketing uitgeven als concurrent Samsung.

[Via: Androidworld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten