Huawei brengt Honor 6 Plus naar Nederland

© CIDimport

Huawei brengt Honor 6 Plus naar Nederland

Geplaatst: 4 maart 2015 - 07:23

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:11

Redactie ID.nl

Huawei brengt nog dit jaar zijn Honor 6 Plus naar Nederland. Honor is het budgetmerk van Huawei, dat goedkope smartphones en tablets uitgeeft.

De Honor 6 Plus is de opvolger van de Honor 6, en heeft een groot scherm van 5,5". Dat heeft een full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. De telefoon moet 165 gram gaan wegen, en 16 GB aan intern opslaggeheugen hebben. Dat is wel uit te breiden met micro-sd. De telefoon draait aanvankelijk op Android 4.4, maar moet uiteindelijk wel de update naar Lollipop krijgen.

Redelijke toestellen

De Honor-toestellen zijn vaak erg goedkoop voor redelijk goede kwaliteit, maar verwacht er geen OnePlus One-achtige taferelen van waarbij je voor spotprijzen de beste specificaties hebt. Vorig jaar bracht Huawei ook de Honor T1 naar Nederland, die ook in het middensegment valt.

Budget

Naast de Honor 6 Plus brengt Huawei ook het budgettoestel Honor 4X naar Nederland. Die heeft ook een 5,5" scherm, maar met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Ook aan de binnenkant heeft de Honor 4X minder goede specificaties, zoals een wat zwakkere processor en minder werkgeheugen. Hij wordt dus een stuk langzamer dan de 6 Plus.

Via internet

Het is nog niet bekend wat de toestellen moeten gaan kosten. Ze komen 'nog dit voorjaar' in Nederland te koop, al zullen de toestellen alleen via internet te koop zijn. Huawei heeft nog niet gezegd bij wie dat is, maar de Honor T1 werd alleen via Bol.com verkocht via een samenwerking. Mogelijk gebeurt dat ook met de 6 Plus en de 4X.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten