© CIDimport

Huisdier-webcam

Geplaatst: 25 maart 2015 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:58

Redactie ID.nl

Natuurlijk kunt u, als u langere tijd de deur uit moet, uw huisdier in de gaten houden met een normale webcam. Maar PetCube kan meer.

Het eerste prototype van PetCube werd ontwikkeld door oprichter Alex Neskin voor zijn eigen hondje Rocky. Die verveelde zich overdag stierlijk in het appartement van Neskin en zijn vriendin. Dat bleek toen Neskin een Arduino-gestuurde webcam bouwde, om naar zijn hondje te kunnen kijken. Wat hij zag was zó treurig, dat hij besloot te proberen of hij het dier op afstand kon vermaken. Hij voegde een laserpointer aan het ontwerp toe, die hij vanaf een website op afstand door de kamer kon laten bewegen. Het hondje rende er achteraan en werd een stuk blijer, niet in het laatst omdat de hele vriendenkring van Neskin het leuk vond om op afstand met het hondje te spelen. Veel van hen wilden ook wel zo’n superhuisdiercam en zo ontstond het idee om PetCube te ontwikkelen. Dat product heeft een ingebouwde speaker. Via die luidspreker kunt u uw huisdier vanaf uw smartphone toespreken. De webcam is via wifi verbonden met uw thuisnetwerk en bedienbaar vanaf een app (iOS en Android). Het apparaat heeft een geïntegreerde laserpointer, die baasjes door de kamer heen en weer kunnen laten flitsen. De videobeelden die het apparaat maakt zijn van hd-kwaliteit. Video’s en foto’s zijn via de app rechtstreeks te posten op sociale media, mocht u dat willen.

Kittyo is een vergelijkbaar product. Ook dit is een webcam met ingebouwde luidsprekers en laserpointer die u vanaf uw smartphone kunt bedienen. Als extraatje kunt u ook nog eens brokjes of dierensnoepjes uitdelen via de Kittyo.

Huisdier-webcam-15810935

© CIDimport






















Prijs Kittyo: 179 dollar

Prijs PetCube: 199 dollar

Meer info: petcube.com, kittyo.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten