‘Hurricane Isaac’ op speciale Google-site te volgen

© CIDimport

‘Hurricane Isaac’ op speciale Google-site te volgen

Geplaatst: 28 augustus 2012 - 05:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:03

Redactie ID.nl

Google heeft een speciale website ingericht die het de route van de tropische storm onder de naam Isaac in de VS in kaart brengt. De website maakt deel uit van het Google Crisis Respone-project.

De website toont de huidige locatie van de tropische storm Isaac en de te verwachten route. Wanneer Isaac het land betreedt, wordt verwacht dat het van tropische storm in orkaan (hurricane) verandert. De website biedt naast de route ook informatie over orkanen en evacuatienieuws. Verder kun je YouTube-video's en live webcam-feeds bekijken van de getroffen gebieden.

De website maakt onderdeel uit van het Google Crisis Response-project dat informatie verzamelt over rampen zodat mensen die op internet op zoek zijn naar informatie hier terecht kunnen. Door het verzamelen en delen van informatie over de ramp van de mensen die er het eerst mee te maken krijgen (first responders), kan deze technologie wellicht levens redden. Google heeft hiervoor een aantal tools op de website staan, zoals Google Public Alerts (een tool om het internetpubliek op de hoogte te houden van nieuwe informatie) en Google Person Finder waarbij men vermiste personen kan opgeven.

[Via: The Verge]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten