Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij 2019-04-17T11:41:38

Netflix niet bang voor Apple en Disney

Review: Lenovo Yoga C930

Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij

Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij Bron: Hardt Hyperloop

Van Schiphol naar Frankfurt reizen in slechts een half uurtje, de Hyperloop moet dat in de toekomst mogelijk maken. Om de ontwikkeling ervan te stimuleren, investeert de provincie Noord-Holland nu 50.000 euro in het initiatief.

De 'vacuümtrein' biedt niet alleen voordelen voor reizigers die sneller ter plekke willen zijn, maar ook voor het milieu. Vliegen is door de hoge CO2-uitstoot een enorm vervuilende manier van reizen. Dat begint een telkens groter probleem te worden nu vliegtickets alsmaar goedkoper worden en de economie weer bijtrekt. Vliegvakanties worden hierdoor telkens populairder.

Door de combinatie van magnetische 'rails' en een buis met extreem lage luchtdruk, kunnen Hyperloops een maximale snelheid halen van 1.000 kilometer per uur. Ga je van Schiphol naar Frankfurt, dan ben je de helft sneller op je plaats van bestemming dan wanneer je het vliegtuig zou pakken. Met de auto en de trein doe je over dezelfde rit circa 4 uur.

Wedstrijd

'Onze' Hyperloop is in ontwikkeling bij Hardt Hyperloop, een start-up die ontstaan is uit de Technische Universiteit Delft. Andere landen werken elk aan hun eigen varianten en jaarlijks wordt er een wedstrijd georganiseerd om te zien wie de meeste vooruitgang boekt. In 2017 haalde TU Delft nog de eerste plek, maar vorig jaar moest men het afleggen tegen Duitsland. 

Het komende jaar helpt de provincie Noord-Holland onder meer te onderzoeken hoe zo'n Hyperloop-baan in de bestaande infratructuur past. Vervolgens wordt er begin 2020 gekeken of er opnieuw een financiële bijdrage geleverd kan worden, zodat de samenwerking kan worden doorgezet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord