Ideale brilloze 3d-tv niet binnen 10 jaar op de markt

© CIDimport

Ideale brilloze 3d-tv niet binnen 10 jaar op de markt

Geplaatst: 23 maart 2011 - 09:07

Aangepast: 20 september 2022 - 07:48

Redactie ID.nl

In tegenstelling tot eerdere berichten verwacht Samsung de komende 10 jaar geen grote 3D-schermen waarbij een bril overbodig is.

Ideale brilloze 3d-tv niet binnen 10 jaar op de markt

In tegenstelling tot eerdere berichten verwacht Samsung de komende 10 jaar geen grote 3D-schermen waarbij een bril overbodig is. Het zou nog te lastig zijn om de kijkhoek-beperking op te lossen.

Samsung is al wel in staat om een 3D-tv te ontwikkelen waar geen brilletje voor nodig is, maar om een echt natuurlijke 3D-ervaring te krijgen waarbij meerdere mensen optimaal van het 3D-effect kunnen genieten, is de techniek nog niet ver genoeg. Nu is het zo dat uit slechts een paar plekken een goede kijkhoek te realiseren is om zonder bril 3D-films te kijken. Minimaal 32 posities  zijn volgens Samsung nodig om het 3d tv-kijken vanuit meerdere hoeken mogelijk te maken.  Samsung verwacht binnen 5 jaar zo’n scherm in het lab te hebben staan, maar dan is het nog niet klaar voor massaproductie.

Samsung verwacht dergelijke schermen dan ook nog niet binnen de komende 10 jaar. Deze beperking geldt met name voor de grote tv-schermen. In een onlangs getoond prototype van een 55-inch scherm worden slechts negen kijkhoeken ondersteund. Deze tv zou al binnen 3 jaar op de markt kunnen komen, maar ondersteunt dus niet voldoende kijkhoeken om met meerdere mensen 3d te kijken.

[Via: Slashgear]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten