IE 10 verdubbelt marktaandeel

© CIDimport

IE 10 verdubbelt marktaandeel

Geplaatst: 2 mei 2013 - 11:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 04:02

Redactie ID.nl

IE 10 doet goede zaken als we naar de recente cijfers van Net Applications kijken. De nieuwste versie van Internet Explorer laat de afgelopen maand een verdubbeling in gebruik zien ten opzichte van maart.

De stijging van IE10 komt vooral doordat het standaard met Windows 8 wordt meegeleverd en de enige browser is op de Surface RT tablets. De browser kwam in februari ook uit voor Windows 7. Een verdubbeling klinkt mooi maar IE 10 maakt nog steeds maar 10,8% van de markt uit en vormt slechts 11% van alle IE-versies bij elkaar. Zelfs Internet Explorer 6 scoort net nog iets hoger dan IE 10 met een marktaandeel van 11,1%. Tellen we alle versies van Internet Explorer bij elkaar op dan is het marktaandeel stabiel gebleven op 55,8%. IE 8 is met 41,4% de populairste Internet Explorer browser  Na IE neemt Firefox de tweede plaats in volgens Net Applications met 20,3%. Google's  Chrome maakt de top drie compleet en blijft steken op 16,4% marktaandeel.

IE 10 verdubbelt marktaandeel-16255857

© CIDimport

Verloop van de browser-oorlog sinds juni 2012 tot nu

Opera Mini groeit 

Van de mobiele browsers is Safari de meest gebruikte browser maar de browser zakte toch onder de 60% marktaandeel terwijl de standaard browser op Android aan populariteit een beetje won, hetzelfde geldt voor Chrome op Android.  Opera Mini steeg vorige maand van 8,4 naar 9,9% marktaandeel en stijgt daarmee het meeste van de mobiele browsers.

Net Applications baseert zijn cijfers op de unieke bezoekers van 40.000 websites van klanten van het bedrijf. Eerder dit jaar noteerde Net Applications ook al een stijging van Opera en IE en een daling van Google's Chrome. We zien vaak duidelijke verschillen met andere onderzoeksbureau’s zoals Statcounter die Chrome begin dit jaar nog als als grootste browser bestempelde.

[Via: ZDnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten