IE-gebruikers naar rechter om IQ-test Aptiquant

© CIDimport

IE-gebruikers naar rechter om IQ-test Aptiquant

Geplaatst: 1 augustus 2011 - 12:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:40

Redactie ID.nl

Het Canadese bedrijf AptiQuant kwam vrijdag met een onderzoek waaruit bleek dat domme mensen vaker Internet Explorer gebruiken dan andere browsers. Dit schoot een groep IE-gebruikers in het verkeerde keelgat. De boze IE-gebruikers willen Aptiquant nu voor de rechter slepen zo laat het bedrijf op de eigen website weten.

IE-gebruikers naar rechter om IQ-test Aptiquant

Vrijdag schreef Computer Idee al over het

onderzoek en dit maakte ook de nodige reacties los en dat was niet alleen op basis van het gebruikte beeld (een personage uit de komedieserie Little Britain die in de serie net alsof doet dat hij achterlijk en invalide is).


Haatmail
Leonard Howard, directeur van AptiQuant, laat weten sinds het onderzoek verschillende haatmailtjes in zijn inbox te hebben ontvangen. De directeur stelt dat het onderzoek niet beweert dat als jij IE gebruikt, je een laag IQ hebt maar dat iemand met een laag IQ vaak IE gebruikt.


Aptiqunt niet bang voor rechtszaak
Hij ziet een eventuele rechtszaak ook met vertrouwen tegemoet, aangezien hij de uitkomsten van het onderzoek kan staven met alle wetenschappelijke data en logboeken die verzameld zijn. Hij is verbaasd dat het onderzoek zoveel aandacht heeft gekregen en waarschuwt dat wanneer ze de rechtszaak winnen het de geloofwaardigheid van het rapport alleen maar ten goede zal komen.

AptiQuant is een bedrijf dat tools ontwikkelt voor bedrijven om de geestelijke gesteldheid van potentiële werknemers te testen.

[UPDATE 02-08]: Aangezien de reacties uit de hand begonnen te lopen en het gros niet inhoudelijk op het artikel inging, zijn de reacties uitgeschakeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten