IE-gebruikers zijn het domst! [UPDATE]

© CIDimport

IE-gebruikers zijn het domst! [UPDATE]

Geplaatst: 29 juli 2011 - 12:55

Aangepast: 19 september 2022 - 13:40

Redactie ID.nl

Uit een onderzoek van het Canadese onderzoeksbureau AptiQuant onder 100.000 website-bezoekers blijkt dat gebruikers die Internet Explorer gebruiken het domste zijn. Vooral mensen die een oude versie (6) gebruiken, scoren laag op de IQ-test.

IE-gebruikers zijn het domst! [UPDATE]

AptiQuant  vermoedde dat er een verband zou bestaan tussen de browser-keuze en het cognitieve vermogen van de gebruiker, aangezien cognitieve scores vaak gerelateerd zijn aan technologisch inzicht.

Relatie IQ en browser-gebruik

Uit het onderzoek blijkt dat er weinig verschil is tussen gebruikers van Chrome, Firefox en Safari, maar dat IE-gebruikers toch opmerkelijk lager scoren dan gebruikers van de andere browsers. Opera-gebruikers kwamen als slimste uit de bus. Volgens de onderzoekers wordt hiermee de hypothese bevestigd dat IQ-score(s) of IQ-score gerelateerd is gerelateerd zijn aan het browsergebruik. Het onderzoek werd uitgevoerd onder internetgebruikers uit de V.S., Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Alle deelnemers waren 16 jaar of ouder.

IE-gebruikers worden steeds dommer?

In 2006 deed AptiQuant een gelijksoortig onderzoek en toen scoorden de IE-gebruikers een stuk hoger dan nu. Dit hoeft niet te betekenen dat IE-gebruikers dommer worden, de onderzoekers denken dat mensen met een hoger IQ overstappen op een andere browser dan IE. De onderzoekers concluderen dat mensen met een lager IQ  vaker terughoudender zijn wanneer het om verandering gaat en daarom ook vaker bij hun oude vertrouwde browser blijven.

Nederlander 'beetje dom'?

Volgens recente cijfers van StatCounter blijkt IE het hoogst te scoren in Nederland en Opera juist het laagst......

IE-gebruikers zijn het domst! [UPDATE]-16479078

© CIDimport

Het onderzoek is hier in zijn geheel na te lezen.

[UPDATE 01-08]: En groep boze IE-gebruikers heeft gedreigd om Aptiquant voor de rechter te dagen. Lees het bericht.

[UPDATE 02-08]: Aangezien de reacties uit de hand begonnen te lopen en het gros niet inhoudelijk op het artikel inging, zijn de reacties uitgeschakeld.

[UPDATE 08-08]: Naar blijkt, is het bericht een HOAX

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten