IFA 2014: Dit is Sony's spuuglelijke antwoord op Google Glass

© CIDimport

IFA 2014: Dit is Sony's spuuglelijke antwoord op Google Glass

Geplaatst: 5 september 2014 - 06:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:47

Redactie ID.nl

Een van de apartere dingen die we zagen op de IFA-beurs is deze bril van Sony. Het laat zich nog het meest omschrijven als een soort Google Glass, maar net anders. Net als Googles slimme bril zit dit apparaat nog erg vroeg in de ontwikkelfase, maar dat wil niet zeggen dat we het niet interessant vinden.

Op het eerste gezicht ziet de Sony's bril er maar vreemd - en bovendien zo lelijk dat een Google Glass ineens best meevalt. Het apparaat is groot en lomp en heeft wat weg van een ski-bril. Maar wat is het nou eigenlijk?





Projectie

Net als Google Glass projecteert de Sony-bril met behulp van een laser een schermpje in je gezichtsveld. Anders dan Google Glass is dat geen apart schermpje in de rechterbovenhoek, maar een beeld dat over je hele gezichtsveld wordt geprojecteerd. Dat werkt slim, want het beeld komt van zowel de linker als de rechterkant, en je ogen maken er op die afstand één geheel van.

Transparant

Het beeld valt in het midden van je ogen, maar is zo transparant dat je er makkelijk doorheen kijkt. Je kunt op die manier heel makkelijk kiezen wanneer je de informatie voor je ogen bekijkt. Bovendien merkt je gesprekspartner niet dat je afgeeid bent door informatie, zoals dat bij Google Glass wel het geval is.

Matrix

Het beeld zelf is nu nog alleen groen, en je kunt redeneren dat dat er lekker futuristisch uit ziet a la The Matrix, maar ons deed het vooral denken aan een 20 jaar oude DOS-computer. Sony wil nog niet zeggen of dat de definitieve kleur is.

Apps

De Smarteye-Glass, zoals het apparaat heet, werkt met een app waarmee je bijvoorbeeld tweets kunt lezen die bij je in de buurt worden geplaatst, of die je kunt linken aan andere apps zodat je recepten op je bril kunt zien. Op het moment dat we het probeerden crashte de app om de haverklap en kregen we maar moeilijk verbinding, maar het gaat nog om een prototype, dus vergeven we de fabrikant dat.

Gezichtsherkenning

Ook zit er op de voorkant van de bril een camera, en één van de interessantere dingen die Sony tussen neus en lippen door noemt, is dat het apparaat via een camera aan gezichtsherkenning kan doen. Op die manier, zegt een medewerker van Sony letterlijk tegen PCMweb, kan de bril een gezicht scannen en vergelijken met Facebook, zodat je meteen alle informatie over een persoon in beeld krijgt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het in dat geval alleen om personen waar je al vrienden mee bent op Facebook, maar toch klinkt de functie heel erg griezelig. We zijn benieuwd hoe dat er uiteindelijk uit komt te zien... Het gaat in dit geval nog om een heel vroeg prototype van de bril, dus is er niets te zeggen over de release-datum of de prijs van het apparaat. We houden het voor jullie in de gaten!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten