Ikea start webwinkel in Nederland

© CIDimport

Ikea start webwinkel in Nederland

Geplaatst: 21 juni 2013 - 05:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:45

Redactie ID.nl

Nederland is sinds 20 juni het dertiende land waar Ikea online artikelen verkoopt. Nederland zou zich prima lenen voor een webwinkel van Ikea door de goede infrastructuur en behoefte van de Nederlandse consumenten on online te kunnen kopen.

Volgens Ikea past het extra online verkoopkanaal via een webshop in de groeistrategie. Nederland is een belangrijke markt voor het ontwikkel;en van e-commerce voor Ikea stelt marketing manager Nico de Jong van Ikea Nederland. Hij stelt dat Nederland een logische keuze is omdat het een drukbevolkt land is met hoge internetdichtheid en veel online activiteit. Klanten in Nederland zouden steeds meer prijs tellen op online winkelen waardoor een webshop niet kon uitblijven.

Online shoppen zorgt er in ieder geval voor dat relaties niet op de proef worden gesteld tijdens het winkelen in een Ikea-filiaal:

Ikea webwinkel

De webwinkel is hier te vinden en het aanbod van artikelen wordt geleidelijk uitgebreid. Bezorgkosten beginnen vanaf 7,99 euro en wordt verzorgd door PostNL. Wat je dan wel moet missen zijn de gehaktballetjes en het live meemaken van iets als :

[Via: Financieel Dagblad]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten