Illegale streamingdienst Popcorn Time heeft 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers

© CIDimport

Illegale streamingdienst Popcorn Time heeft 1,3 miljoen Nederlandse gebruikers

Geplaatst: 29 augustus 2014 - 09:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:49

Redactie ID.nl

De film-streaming dienst Popcorn Time heeft in Nederland bijna 100,000 dagelijkse gebruikers. Dat laat de inmiddels illegale dienst weten aan AndroidPlanet.nl. Popcorn Time is op ruim 1,3 miljoen apparaten geïnstalleerd, en groeit nog steeds hard.

Popcorn Time is een dienst waarmee gebruikers gratis films en series kunnen streamen, door een torrent te downloaden. De dienst werd begin dit jaar bijzonder populair, maar er waren altijd vraagtekens over hoe legaal Popcorn Time eigenlijk is. Sinds in Nederland het downloadverbod is ingevoerd, is Popcorn Time onomstotelijk illegaal.

Onverminder populair

Dat lijkt gebruikers niet te weerhouden de dienst alsnog te gebruiken. 1,3 miljoen Nederlanders hebben de app gedownload op hun computer of Android-smartphone. Nederland zit in de top drie van het aantal actieve Popcorn Time-gebruikers. Vooral de desktop-app is populair, die wordt door zo'n 85 procent van de Nederlanders gebruikt.

iOS-app

Door de populariteit van de app blijven de ontwikkelaars bezig Popcorn Time te updaten. Volgens de makers is een iOS-app bijna klaar, maar het is maar de vraag of Apple een dergelijke dienst toestaat op de iPhone of iPad.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten