In China 3d-printen ze een hele villa voor je uit

© CIDimport

In China 3d-printen ze een hele villa voor je uit

Geplaatst: 20 januari 2015 - 08:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:34

Redactie ID.nl

In China heeft een constructiebedrijf een villa van 1100 vierkante meter uitgeprint. Daarnaast is er ook nog een appartementencomplex met vijf verdiepingen uit de printer gerold. Geprint, ja. Met een 3D-printer. Daarmee wil het bedrijf de mogelijkheden van 3D-printen laten zien.

Foto’s van de villa en het appartementencomplex verschenen maandag in de Chinese media en waaiden al snel over naar de rest van de wereld. De foto’s, die te zien zijn bij Caixin, zijn dan ook indrukwekkend. Voor het printen van beide gebouwen heeft de aannemer gebruik gemaakt van enorme printers.

De printers

De printers zouden volgens Chinese media 6,6 meter hoog zijn en een breedte hebben van 10 meter. Met een selectie van geautomatiseerde spuitkoppen fabriceren de printers losse muren en daken door een sneldrogende cementsoort op te spuiten. De muren en daken die vervolgens klaar waren werden apart overgebracht naar de bouwplaats. Het is dus niet zo dat de printer in één keer het gebouw kant en klaar uitprintte.

Niet duidelijk

Ondanks de imponerende foto’s en de berichten van de Chinese media lijkt het erop dat sommige delen van het huis alsnog met normale materialen zijn gebouwd. Desondanks zegt de aannemer dat het op deze manier meer dan 50% kan besparen op bouwmateriaal en tot wel 70% op tijd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten