In Saturn’s Rings teaser video

© CIDimport

In Saturn’s Rings teaser video

Geplaatst: 2 juli 2013 - 09:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:41

Redactie ID.nl

De teaser van de film Saturn Rings staat in zeer hoge resolutie (4K) online.  De film toont op basis van foto’s van het Cassini-Huygens ruimtesonde de ringen van Saturnus. In de video wordt geen gebruik gemaakt van computereffecten, alles is op basis van foto’s.

In Saturn’s Rings teaser video-16253499

© CIDimport

De teaser van In Saturn’s Rings is gemaakt door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Stephen van Vuuren die er zes jaar over gedaan heeft om foto’s zo te presenteren alsof het lijkt dat je zelf rond Saturnus vliegt. 

Meer dan een miljoen foto's

Van Vuuren gebruikte voor zijn animatie meer dan een miljoen foto’s. De foto’s werden vanaf 1 juli 2004 gemaakt toen de Cassini-Huygens ruimtesonde Saturnus was genaderd. Tijdens de 25 ruimtemissies werden de foto’s gemaakt die hun weg hebben gevonden in de Saturn’s Rings video die in 2014 af zal zijn.

In Saturn’s Rings teaser video-16253504

© CIDimport

In Saturn's Rings video kijken/downloaden

De teaser van de film is nu te bekijken op YouTube in 4K IMAX-resolutie of te downloaden via Vimeo. In de video wordt geen gebruik gemaakt van computereffecten, alles is op basis van echte foto’s. De maan en aarde maken ook nog een 'gastoptreden' in de teaser.

De Cassini-Huygens ruimtesonde

Kies voor 'origineel' in het kwaliteit-menu voor de 4K-versie

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten