Incassobureaus niet meer geloofwaardig door spammails 2015-08-24T15:52:58

Video: Programma's en apps beheren in Windows 10

Webwinkels overtreden massaal de wet bij terugzendingen

Incassobureaus niet meer geloofwaardig door spammails

Niemand gelooft brieven meer vanwege vele phishing-emails

Incassobureaus niet meer geloofwaardig door spammails

Incassobureaus hebben ook last van phishing. Niet dat ze zelf slachtoffer worden van mails met viagra-pillen of gestolen creditcards, maar door het wantrouwen van burgers tegen de instanties. Door het grote aantal spam-berichten dat zogenaamd uit naam van incassobureaus wordt gestuurd, gooien mensen vaker echte brieven van echte bureaus weg.

Dat zegt de Fraudehelpdesk naar aanleiding van klachten van Intrum Justitia, één van de grootste incassobureaus van Nederland.

Spam

Omdat Intrum Justitia zo groot is, worden er erg veel spam-mails verstuurd uit naam van het bureau. Daarin worden ontvangers gewaarschuwd dat zij nog een openstaande boete hebben, en wordt er vaak gedreigd met een deurwaarder als er niet meteen geld wordt overgemaakt.
Verwarring Veel ontvangers zien inmiddels wel door die spam heen en weten zulke berichten meteen naar de digitale prullenbak te verwijzen. Maar de naam Intrum Justitia is door die brieven inmiddels zo notoir dat ook échte brieven niet meer worden herkend. De Fraudehelpdesk heeft al diverse mensen moeten helpen die een brief van het incassobureau op de mat hadden liggen, maar die niet wisten of dat echt was of niet.

Controle

De Helpdesk adviseert iedereen die een brief krijgt van een incassobureau het bankrekeningnummer in de brief te vergelijken met dat op de website van het incassobureau. Ook een belletje naar het incassobureau kan helpen.

Maar in de meeste gevallen betekent dat helaas maar één ding: Betalen...

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord