Incognito-modus uit voor Google-app

© CIDimport

Incognito-modus uit voor Google-app

Geplaatst: 28 september 2016 - 12:27

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:02

Redactie ID.nl

Google rust zijn zoekapp uit met een aparte incognitomodus. Zodra je de app weer afsluit, vergeet deze je zoek- en browsergeschiedenis. De functie lanceert als eerste voor iOS.

Veel browsers bieden de functie al langer aan, maar daarvoor moet je dan wel apart de browser openen. Dit terwijl veel mensen een zoekopdracht al starten vanaf hun homescherm, via de zoek-app van Google. Vandaar dat deze nu ook een incognitomodus heeft.

Touch ID

Sessies zijn daarnaast te beveiligen met een vingerafdruk, dankzij Touch ID-integratie. Zo kun je toch websites open laten staan, zonder dat anderen erbij kunnen. 

Niet anoniem

Met de incognitomodus browse je overigens niet anoniem, ook al lijkt dat misschien zo. Je verbergt je online gedrag voor anderen die je telefoon (dan wel computer) eventueel gebruiken, maar sites zien wel dat jij ze bezoekt. De incognitomodus is in die zin dan ook niet te vergelijken met een VPN.

Incognito is te vinden in het instellingenscherm van de Google-app, waar je terecht komt door bovenin de hoek op je profielfoto te tikken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten