Indiase internetpiraten riskeren gevangenisstraf

© CIDimport

Indiase internetpiraten riskeren gevangenisstraf

Geplaatst: 22 augustus 2016 - 11:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:17

Redactie ID.nl

De Indiase overheid wil het downloaden van torrents aan banden leggen en dreigt daarom nu met gevangenisstraffen voor bezoekers van torrentsites.

Dat meldt de nieuwssite India Today. Het land blokkeert menig illegale downloadsite en toont in plaats daarvan de volgende boodschap: "Deze site is geblokkeerd, en wie 'm alsnog bezoekt riskeert een gevangenisstraf van drie jaar en een geldboete".

De blokkade is niet nieuw en er zijn ook geen nieuwe wetten aangenomen die er op zouden wijzen dat internetpiraten zich extra zorgen moeten maken. Men riskeerde blijkbaar altijd al dermate hoge straffen, maar de overheid wil bezoekers van dergelijke sites daar nu extra bewust van maken.

VPN

Opvallend is dat Indiase inwoners niet pas strafbaar zijn op het moment dat ze een torrent up- of downloaden, maar zelfs al wanneer ze een torrentsite bekijken. Via VPN's kunnen ze de blokkades relatief eenvoudig omzeilen en daarbij ook anoniem blijven. Hoe de overheid de wet precies na wil leven, is dan ook niet duidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten