Ingesproken emoji voor blinden op komst 2016-03-25T15:43:10

Vrouw verliest huis door foutje in Google Maps

Review: Denon DRA-100

Ingesproken emoji voor blinden op komst

Ingesproken emoji voor blinden op komst

Als het aan de Nederlandse stichting Dedicon ligt, dan gaan de emoji in onze smartphones binnenkort flink op de schop. Deze moeten de bijbehorende emoties natuurlijker uitdrukken voor blinde smartphone-gebruikers.

Blinden zijn nu toegewezen op de voorlees-functie van hun toestel. Wanneer een smiley opduikt in een gesprek, wordt deze door de vertelstem nogal saai uitgesproken. 

Neem 'Lachend gezicht met tranen van vreugde,' bijvoorbeeld. Dedidcon hoort dan liever iemand hardop lachen, zodra deze emoji wordt gebruikt. En bij een verbaasd gezichtje zegt iemand dan hardop 'huh?'.

Goedkeuring

De stichting heeft het voorstel nu bij Unicode neergelegd, het orgaan dat nieuwe emoji's moet goedkeuren. Men hoop later dit jaar antwoord terug te krijgen, waarna het ook nog technisch in orde moet worden gemaakt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord