Inloggen op internetbankieren met vingerafdruk 2014-09-05T14:09:28

Bestuurbare robotbank maakt zelf opstaan overbodig

'Twitter wil bepalen welke tweets je ziet'

Inloggen op internetbankieren met vingerafdruk

Barclays werkt er aan

Inloggen op internetbankieren met vingerafdruk

De Britse bank Barclays wil internetbankieren veiliger maken door van klanten een vingerafdruk te vragen bij het inlogproces.

Daarvoor wordt in samenwerking met het Japanse technologiebedrijf Hitachi aan een nieuwe gadget gewerkt, de Barclays Biometric Reader. Deze moet wachtwoorden en de huidige Readers in de toekomst overbodig maken.

Je sluit de gadget aan op je pc, je steekt je vinger er even in zodra daar om gevraagd wordt en klaar is kees. De Finger Vein Authentication Technology van Hitachi zorgt er dan voor dat alleen jouw eigen unieke vinger de sleutel is tot je account.

Levende vinger

De scanner richt zich niet zoals de meeste vingerafdrukscanners op de groeven in je vinger, maar op de aderen die onder de huid zitten. Daardoor is het nog moeilijker de informatie 'na te maken.' Je hebt er namelijk werkelijk een vinger voor nodig die vast zit aan een levend menselijk lichaam, aldus Hitachi.

Barclays verwacht dat de eerste Biometric Readers vanaf volgend jaar worden ingezet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord