Instagram heeft 200 miljoen gebruikers

© CIDimport

Instagram heeft 200 miljoen gebruikers

Geplaatst: 26 maart 2014 - 08:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:55

Redactie ID.nl

Het is normaal voor social media bedrijven om hun laatste cijfers van gebruikers en bereik naar buiten te brengen. Dat laat namelijk niet alleen zien dat het bedrijf het goed doet, maar helpt ook voor het opbouwen van de reputatie.

Zo liet Instagram vandaag weten dat het platform meer dan 200 miljoen gebruikers heeft. Het bedrijf – dat in handen is van Facebook – laat een stabiele groei zien: zo had het zes maanden geleden ‘slechts’ 150 miljoen gebruikers. Dat betekend een groei van 50 miljoen nieuwe gebruikers in een half jaar tijd. Op zijn zachtst gezegd niet slecht.

Creativiteit vieren

Ook liet het bedrijf weten dat er meer dan 20 miljard foto’s zijn gedeeld nadat het netwerk werd opgericht. Het antwoord op het succes in een blogpost: In de laatste zes maanden hebben we gezien dat er in verschillende steden over de hele wereld Instagram-communities werden opgericht. Met de Instameet 8 die in januari werd gehouden zagen we deze communities bij elkaar komen om vriendschappen te vormen, nieuwe plekken te ontdekken en creativiteit over de hele wereld te vieren, van New Delhi tot New York, Boekarest, Nairobi en verder. 

Bron: I4U

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten