Instagram reageert op felle weerstand gebruiksvoorwaarden

© CIDimport

Instagram reageert op felle weerstand gebruiksvoorwaarden

Geplaatst: 19 december 2012 - 09:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:03

Redactie ID.nl

Instagram heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan door de nieuwe gebruiksvoorwaarden. In de voorwaarden is een paragraaf opgenomen die Instagram toestemming lijkt te geven om foto’s van gebruikers door te verkopen voor commerciële doeleinden. Volgens Instagram wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

Veel Instagram-gebruikers waren gisteren in rep en roer om de nieuwe gebruiksvoorwaarden en vroegen zich af of ze hun account nog zouden aanhouden als de foto’s gebruikt zouden kunnen worden voor commerciële doeleinden. Instagram laat bij monde van oprichter Kevin Systrom weten dat er geen intentie is om foto’s te verkopen.

Systrom stelt dat juridische documenten makkelijk verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden en dat het de schuld van Instagram was dat dit ook gebeurde. De paragraaf gaat herschreven worden om onduidelijkheid te vermijden. Volgens Systrom was de paragraaf bedoeld om gebruikers en bedrijven de mogelijkheid te bieden om hun eigen foto’s te promoten. Men kan betalen voor meer aandacht zoals ook bij moederbedrijf Facebook. 

De foto’s zouden ook mogelijk gebruikt kunnen worden in advertenties of banners maar ook dat berust volgens Systrom op een misverstand. Deze tekst zal geheel worden verwijderd. Systrom verzekert ook dat de gebruiker te allen tijde de rechten over zijn foto’s behoudt. Ook worden foto’s op privé-accounts alleen gedeeld met personen die je daartoe toestemming geeft.

[Via: ZDNet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten