Internet en het einde van de encyclopedie

© CIDimport

Internet en het einde van de encyclopedie

Geplaatst: 6 maart 2007 - 07:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:23

Redactie ID.nl

Bijna twee jaar geleden stelde de site Marketingfacts de vraag welke middenstanders het door de opkomst van internet wel konden vergeten. De site stelde destijds vast dat videotheken, muziekwinkels, kleinere elektronicawinkels en winkels voor verzamelaars hun langste tijd wel hadden gehad. Dat werd door bezoekers aangevuld met makelaars, reisbureaus en fotospeciaalzaken genoemd.

Internet en het einde van de encyclopedie

Bijna twee jaar geleden stelde de site Marketingfacts de vraag welke middenstanders het door de opkomst van internet wel konden vergeten. De site stelde destijds vast dat videotheken, muziekwinkels, kleinere elektronicawinkels en winkels voor verzamelaars hun langste tijd wel hadden gehad. Dat werd door bezoekers aangevuld met makelaars, reisbureaus en fotospeciaalzaken genoemd. Tijd voor een update.

Nog zo'n voorbeeld van wat digitale media en internet in het bijzonder hebben betekent voor het gedrag van mensen is iets dat u waarschijnlijk ook (nog) in de boekenkast heeft staan: de encyclopedie. Zo staan er op Marktplaats.nl op dit moment maar liefst bijna 1.800 te koop - terwijl er maar één wordt gevraagd. Logisch ook, want buiten een leuke boekenkastvulling heeft een encyclopedie weinig toegevoegde waarde meer in een tijd waar we alles via Google en Wikipedia kunnen vinden.

Wie kent er nog meer van dit soort sprekende voorbeelden waarin digitale media een grote impact heeft gehad op ons dagelijkse leven? Zowel Computer Idee als Marketingfacts zijn benieuwd!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten