IE 11 en Windows Media Player makkelijker te verwijderen uit Windows 10 Creators Update 2017-03-30T00:11:40

Samsung Galaxy S8 en S8+ officieel aangekondigd

Libre Office - Writer

IE 11 en Windows Media Player makkelijker te verwijderen uit Windows 10 Creators Update

IE 11 en Windows Media Player makkelijker te verwijderen uit Windows 10 Creators Update

Wat vroeger in Windows wat lastiger was, is nu als standaardoptie ingebouwd in Windows 10 Creators Update: het verwijderen van Internet Explorer 11 en Windows Media Player.

Programma's als Internet Explorer 11 en Windows Media Player zijn nauwelijks nog populair en allang ingehaald door andere software  zoals Firefox, Google Chrome en VLC Media Player. In de Windows 10 Creators Updatre is het verwijderen van Internet Explorer 11 en Windows Media Player eenvoudiger gemaakt.

Optionele onderdelen

In Windows 10 Creators Update zijn Internet Explorer 11 en Windows Media Player nu terug te vinden in het scherm Optionele onderdelen. Daar stonden in de vorige versies van Windows 10 al onderdelen in als diverse taalpakketten, lettertypen en tools voor handschriftherkenning, maar nu zijn de genoemde twee Microsoft-programma's ook aan het rijtje toegevoegd. Via de optie Apps en Onderdelen kun je - door in dat venster op de link Optionele onderdelen beheren - Internet Explorer 11 en Windows Media Player deïnstalleren van Windows 10 Creators Update.

De software is pas compleet verwijderd nadat je de computer opnieuw hebt opgestart, doe je dat niet, dan kun je de software - ondanks dat je deze in het scherm hierboven hebt verwijderd - tot die tijd nog steeds gebruiken.

Opnieuw installeren

Heb je toch spijt van je keuze? Dan kun je Internet Explorer 11 en Windows Media Player eenvoudig weer opnieuw installeren. Daartoe klik je bij Optionele onderdelen beheren op de link Een onderdeel toevoegen en kun je vanuit de lijst de programma's weer terugzetten. Ze worden dan uit de installatie-image van Windows 10 gehaald.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord