Internet over 20 jaar voornaamse nieuwsbron voor jeugd

© CIDimport

Internet over 20 jaar voornaamse nieuwsbron voor jeugd

Geplaatst: 1 december 2009 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:34

Redactie ID.nl

Over twintig jaar denken jongeren hun nieuws vooral van internet te halen. Televisie komt dan op een tweede plaats. De krant en radio lijken een marginale rol te gaan spelen. Ook zetten Twitter en sms volgens een meerderheid van de jongeren niet door. Jongeren halen hun nieuws nu al bijna even vaak van internet als van de tv.

Over twintig jaar denken jongeren hun nieuws vooral van internet te halen. Televisie komt dan op een tweede plaats. De krant en radio lijken een marginale rol te gaan spelen. Ook zetten Twitter en sms volgens een meerderheid van de jongeren niet door.

Jongeren halen hun nieuws nu al bijna even vaak van internet als van de tv. Ouderen vergaren hun nieuws nu vooral via de tv en de krant, en ze verwachten dat ze dat ook over twintig jaar nog zullen doen, zij het in mindere mate. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van Het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.

Nu zegt 87 procent van de 13- tot 65-jarigen nieuws (ook) via de televisie tot zich te nemen. Bijna tweederde (65%) noemt het internet. Over twintig jaar zouden de rollen wel eens omgedraaid kunnen zijn. Tachtig procent denkt in 2029 nieuws van het internet te halen en 72 procent (ook) van tv. De krant gaat nog meer inleveren: van 59 procent naar 37 procent. De radio is als nieuwsmedium redelijk stabiel. Opmerkelijk is dat men van Twitter en sms als nieuwsmedia geen al te hoge verwachtingen koestert.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten