Internetbankieren niet betrouwbaar volgens kwart Nederlanders

© CIDimport

Internetbankieren niet betrouwbaar volgens kwart Nederlanders

Geplaatst: 1 juni 2012 - 11:14

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:38

Redactie ID.nl

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in internetnetbankieren. In vijf jaar tijd is het aantal Nederlanders dat zich zorgen maakt verdubbeld.

Ruim een kwart van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in internetnetbankieren. In vijf jaar tijd is het aantal Nederlanders dat zich zorgen maakt verdubbeld. Dit blijkt uit een peiling van Stroom.

Het is aannemelijk dat dit komt door de vele berichten over skimming, phishing en andere gevaren. Deze berichten hebben het vertrouwen in internetbankieren niet goed gedaan, het heeft de consument wel bewuster gemaakt van de gevaren die zij lopen.

Naast het onderzoek naar het vertrouwen in internetbankieren is ook gekeken naar de zorg om online privacy. In vijf jaar is het aantal personen wat zich zorgen maakt gedaald van 22% naar 15%, mensen voelen zich dus veiliger op het internet. Het vertrouwen in social media is sinds de afgelopen vijf jaar gelijk gebleven. Ongeveer de helft van de consumenten maakt zich geen of weinig zorgen om hoe hun persoonlijke data gebruikt worden. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten