'Internetpesten komt vaakst voor op Instagram' 2017-07-24T11:53:11

Orii is slimme ring voor handsfree bellen

Microsoft schrapt Paint en andere functies uit Windows 10

'Internetpesten komt vaakst voor op Instagram'

'Internetpesten komt vaakst voor op Instagram'

Internetpesten komt het vaakst voor op Instagram, blijkt uit een groot onderzoek onder meer dan 10.000 Britse jongeren. 42 procent van de ondervraagden geeft aan via dat kanaal wel eens gemene opmerkingen te hebben ontvangen.

Pesterijen komen daarnaast het vaakst voor op Facebook (27 procent) en Snapchat (21 procent). Via WhatsApp geeft 12 procent aan wel eens gepest te zijn, op Youtube 10 procent.

Over het algemeen betreffen het beledigingen over het uiterlijk, geuit in reacties onder foto's of in een privébericht. Het kan er toe leiden dat men een sociale fobie oploopt, ook het ontwikkelen van een depressie en suïcidale gedachten komen voor bij slachtoffers. 

Alleen de leuke dingen

Jongeren geven in het onderzoek daarnaast aan online niet altijd even eerlijk te zijn over hun leven. Bijna de helft van hen geeft aan alleen het leuke uit hun leven te posten en de tegenslagen niet online te delen.

Ook vindt het merendeel het prima om selfies te bewerken, om er op online foto's mooier uit te zien.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord