Internetsensatie Grumpy Cat goed voor 80 miljoen euro

© CIDimport

Internetsensatie Grumpy Cat goed voor 80 miljoen euro

Geplaatst: 8 december 2014 - 13:37

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:53

Redactie ID.nl

Internetsensatie Grumpy Cat heeft haar eigenaresse tot op heden circa 80 miljoen euro opgeleverd. 's Werelds meest chagrijnige kat heeft de 28-jarige Tabatha Bundesen duidelijk geen windeieren gelegd.

De Amerikaanse vrouw laat dat weten aan de Britse site Express. Dat geld komt onder meer uit een populair YouTube-kanaal, maar ook uit merchandise. Zo zijn er boeken, kalenders, knuffels en t-shirts van de kat te koop. Ook speelt ze in een eigen speelfilm: Grumpy Cat's Worst Christmas Ever.

Rijker dan Hollywood

Het populaire beestje verscheen voor het eerst op internet in 2012. Ondertussen heeft ze meer verdiend dan Nicole Kidman, Cameron Diaz, Matt Damon en andere Hollywood-sterren. Ook topvoetballers als Christiano Ronaldo laat ze ver, ver achter zich. Ondertussen heeft ze dan ook een eigen manager. Bundesen kon haar baantje als serveerster aan de wilgen hangen.

Grumpy Cat heet in het dagelijks leven Tardar Sauce. Haar immer geïrriteerde blik is te wijten (of zelfs te danken in dit geval) aan het feit dat ze geboren is met een vorm van dwerggroei. Daarnaast heeft ze een onderbeet. Ze kan dus niet blij kijken, ook al zou ze het willen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten