iOS 8 beschermt je gegevens veel beter

© CIDimport

iOS 8 beschermt je gegevens veel beter

Geplaatst: 18 september 2014 - 07:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:40

Redactie ID.nl

Goed nieuws voor iedereen die overstapt naar iOS 8, want het mobiele besturingssysteem wordt een stuk veiliger en privacyvriendelijker voor gebruikers. Het bedrijf gaat alle informatie op iPhones en iPads beschermen, en kan met het nieuwe OS ook zelf niet meer in het apparaat kijken wanneer bijvoorbeeld de politie daar om vraagt.

Dat laat Apple-baas Tim Cook weten op een speciale website, waarop gebruikers worden voorgelicht over de nieuwe beveiligingsmaatregelen van Apple.

Pincode

Eén van die maatregelen is dat Apple je pincode niet meer kan omzeilen. In vorige versies van het besturingssysteem kon dat nog wel, als bijvoorbeeld de politie of inlichtingendiensten daarom vroegen. Bij iOS 8 is dat echt technisch onmogelijk.

Versleuteling

Ook wordt alle informatie op het systeem standaard versleuteld. Tot in iOS 7 was dat alleen nog je email, maar nu zijn ook foto's, iMessage-chats en je contactenlijst beveiligd. Sterker nog, Apple heeft zelfs geen sleutel, dus ook hier kan het bedrijf niets doen wanneer er wordt gevraagd om persoonlijke gegevens te overhandigen.

Zorgen wegnemen

Apple hoopt met de open brief de zorgen weg te nemen onder gebruikers dat hun data niet veilig zou zijn bij Apple. Sinds de iCloud-hack van twee weken geleden zijn veel gebruikers bezorgd dat hun gegevens niet veilig zijn in de cloud van Apple. "We willen geld verdienen met de verkoop van producten, niet door het doorverkopen van jouw profiel", schrijft Cook op de website.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten