iOS 8 heeft nu ook al problemen met bluetooth

© CIDimport

iOS 8 heeft nu ook al problemen met bluetooth

Geplaatst: 2 oktober 2014 - 06:21

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:32

Redactie ID.nl

Eerst was het de wifi, toen was het het mobiele netwerk, en nu klagen iOS 8-gebruikers over een slechte bluetooth-verbinding. De verbindingen zouden te instabiel zijn of überhaupt niet werken.

Op forums als dat van Macrumors en op de support-pagina's van Apple stromen de klachten binnen.

Carkits en headsets

Gebruikers melden vooral problemen wanneer zij hun iPhone aan een carkit hangen. Daarbij zou geen verbinding tot stand kunnen worden gebracht, of zou de muziek niet stoppen wanneer de telefoon wordt opgenomen. Ook zouden er problemen zijn met andere apparaten, zoals toetsenborden en hoofdtelefoons. Ook daarbij zou vaak geen verbinding mogelijk zijn.

De problemen lijken zich alleen voor te doen bij de nieuwste iOS 8.0.2-update, op zowel de iPhone 6 en 6 Plus als oudere modellen waarvan het besturingssysteem is geüpgrade.

Problemen

iOS 8 kampt al sinds de release met problemen, vooral met verbindingen. In de eerste iOS-versie bleek dat te zijn met de wifi-verbinding, en toen daarna de update uitkwam bleek dat funest te zijn voor de gewone netwerkverbindingen. Apple is inmiddels bezig met iOS 8.1, die nu in de bèta-fase zit. Volgens testers heeft die versie (nog) geen problemen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten