iOS 8-updates blijven voor ellende zorgen 2014-09-25T09:33:38

Preview: 4 vragen over de slimme thermostaat van Nest

Hoe zet je de originele iOS 8 terug op je iPhone of iPad?

iOS 8-updates blijven voor ellende zorgen

Nieuwe patch veroorzaakt meer problemen dan het oplost

iOS 8-updates blijven voor ellende zorgen

iOS 8 blijft maar problemen opleveren voor gebruikers. Gisteravond kwam de update 8.0.1 uit, die problemen met trage wifi-verbindingen in iOS 8 moest oplossen, maar de nieuwe update veroorzaakt meer ellende dat het oplost. Inmiddels is iOS 8.0.1 niet meer te downloaden, omdat iPhone-gebruikers na de update niet meer konden bellen.

Onder andere op iCulture stromen de klachten binnen over iOS 8.0.1. iPhone-bezitters hebben na die update vaak helemaal geen bereik meer met hun toestel, en sommige apps zijn niet meer op te starten.

iOS 8-problemen

Vorige week kwam iOS 8 uit voor gebruikers, maar dat leverde ook al problemen op. Vooral bezitters van de gloednieuwe iPhone 6 hadden problemen, toen bleek dat wifi-verbindingen erg traag waren en apps al vaak crashten. Ook konden de nieuwe Healthkit-apps niet worden gedowload uit de App Store en konden gebruikers in sommige gevallen hun foto's niet meer bekijken.

iOS 8.0.1-problemen

Al snel na iOS 8 bracht Apple al een update uit voor het besturingssysteem, iOS 8.0.1. Dat moest veel van die problemen verhelpen. 8.0.1 kwam gisteravond beschikbaar, maar na enkele uren heeft Apple de update weer teruggetrokken. Gebruikers meldden dat zij slecht bereik hadden, maar ook dat de vingerafdrukscanner niet meer werkte en dan sommige externe toetsenborden niet meer laden.

Wacht met update

Het is niet duidelijk wat de problemen veroorzaakt, maar Apple zegt het te onderzoeken. Tot die tijd raden ook wij aan voorlopig even geen updates meer te downloaden. Als je nog steeds op iOS 7 zit en de upgrade nog niet hebt, wacht daar dan nog even mee.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord