iOS 8.1 maakt Gameboy-emulators op iPhone onbruikbaar

© CIDimport

iOS 8.1 maakt Gameboy-emulators op iPhone onbruikbaar

Geplaatst: 9 oktober 2014 - 09:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:28

Redactie ID.nl

Die oude klassieke Gameboy-spelletjes spelen op je iPhone zit er binnenkort helaas niet meer bij. iOS 8.1, de nieuwste update van het besturingssysteem, maakt het onmogelijk om nog Gameboy Advance-emulators te draaien.

Tot nu toe was het mogelijk om emulators, waarop je oude spellen van de Gameboy Advance kunt spelen. Die emulators waren niet in de App Store te downloaden, maar moesten via andere websites worden gedownload.

Datumtruc

Het was alleen mogelijk om de emulators te gebruiken als je de datum van je apparaat veranderde naar een oudere datum. Die 'datumtruc' wordt door meer ontwikkelaars gebruikt, bijvoorbeeld bij de Popcorn Time-kloon MovieBox.

Geblokkeerd

Die omweg wordt geblokkeerd in iOS 8.1, de nieuwe update van Apples mobiele besturingssysteem die binnenkort te downloaden is. iOS 8.1 is nu al als bèta te gebruiken, waardoor de ontwikkelaars van Gameboy-emulator GBA4iOS erachter kwamen dat het trucje niet meer werkte.

Teleurstellend

Dat is niet verrassend, zeggen de ontwikkelaars, maar wel teleurstellend. "De enige manier om emulators te gebruiken is via de datumtruc. Nu die er niet meer is, heeft het geen zin meer om nog verder te ontwikkelen." Als je dus echt waarde hecht aan die klassieke spelletjes, update dan vooral niet naar iOS 8.1.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten