iOS 8.1 officieel te downloaden

© CIDimport

iOS 8.1 officieel te downloaden

Geplaatst: 21 oktober 2014 - 06:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:22

Redactie ID.nl

iOS 8.1 is officieel uitgebracht. Het nieuwe besturingssysteem van Apple is te downloaden voor de iPhone en iPad, en moet vooral een hoop stabiliteitsproblemen van eerdere iOS 8-versies verbeteren. Ook komt de Camera Roll terug.

iOS 8.1 werd vorige week al aangekondigd tijdens een Apple-evenement, waar het bedrijf tevens de nieuwste iPads presenteerde.

Apple Pay

Vooral voor Amerikanen is iOS 8.1 een vernieuwing, want in het nieuwe besturingssysteem wordt Apple Pay geintegreerd, het betaalsysteem waarmee gebruikers met hun iPhone kunnen betalen in winkels. Dat systeem is voorlopig alleen in de Verenigde Staten te gebruiken. Het is niet bekend of en wanneer het systeem naar Nederland komt.

Camera Roll

Wat wel verandert, is de Camera Roll die terugkomt. Die werd in iOS 8 plotseling veranderd door Apple, maar daar waren veel iOS-gebruikers niet zo van gediend. De nieuwe foto-app was onoverzichtelijk, en veel gebruikers klaagden dat zij de oude vertrouwde Camera Roll terugwilden.

Continuity

Met iOS 8.1 wordt ook het zogeheten Continuity verbeterd. Daarmee kun je je iOS-apparaat beter laten samenwerken met een Mac of iMac, bijvoorbeeld door bestanden te versturen. Het is ook mogelijk om sms'jes die op je iPhone binnenkomen, te beantwoorden vanaf de desktop.

Verbindingsproblemen

Tot slot worden er ook een hoop verbindingsproblemen opgelost, die al sinds iOS 8 bestaan. Sinds de introductie wordt het besturingssysteem geplaagd door problemen, onder andere met trage wifi en 3G, maar ook met instabiele bluetooth-connecties. Met iedere vorige update kwamen er weer nieuwe problemen bij. Laten we hopen dat Apple zijn zaakjes nu écht voor elkaar heeft.

iOS 8.1 is te downloaden vanuit je instellingen, maar dat kost veel ruimte. Je doet er beter aan je iPhone aan je pc/Mac te hangen en dan via iTunes te updaten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten