iOS 8.3 officieel te downloaden

© CIDimport

iOS 8.3 officieel te downloaden

Geplaatst: 9 april 2015 - 05:14

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:50

Redactie ID.nl

Apple heeft woensdagavond iOS 8.3 uitgebracht voor iPhones en iPads. De belangrijkste verandering van het nieuwe besturingssysteem is dat daarin een Nederlandse Siri zit. Daarmee kun je commando's in onze eigen taal geven aan de slimme spraakassistent.

Gebruikers krijgen sinds een uur of 7 een melding dat het nieuwe besturingssysteem te downloaden is. Je kunt dat ook handmatig doen in de instellingen, door naar 'Algemeen' -> 'Software-update' te gaan. Je iPhone of iPad zal dan automatisch zoeken naar een de nieuwe update.

Nederlandse Siri

De grootste verandering in het nieuwe besturingssysteem is dat Siri in het Nederlands werkt. De slimme spraakassistent werd al meer dan 3,5 jaar geleden door Apple geintroduceerd, maar tot nu toe kon je alleen nog maar Engels tegen Siri spreken.

Spraakcommando's

Met Siri kun je via spraakcommando's opdrachten geven aan de assistent. Zo kun je direct op Google naar iets zoeken, maar ook agenda-afspraken inplannen of emails versturen naar iemand. Dat is toch net even wat makkelijk in het Nederlands. Siri spreekt zelf ook in het Nederlands terug.

Beta

Het was bekend dat de Nederlandse Siri in iOS 8.3 zou verschijnen. Sterker nog, het besturingssysteem was al eerder te downloaden voor gebruikers. Het ging daarbij echter nog om een beta-versie die niet volledig af was.

Naast de Nederlandse Siri bevat iOS 8.3 nog een aantal bugfixes, en zitten er een hoop nieuwe emoji in het toetsenbord.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten