© CIDimport

iPad 3 begin 2012 verwacht

Geplaatst: 12 december 2011 - 10:27

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:47

Redactie ID.nl

Volgen analist Richard Gardner kunnen we de iPad 3 al binnen een paar maanden verwachten, wellicht zelfs al in februari zo is te lezen op Business Insider.

Gardner zou uit verschillende bronnen hebben vernomen dat de iPad 3 al in februari in de schappen komt, andere bronnen schrijven april/mei.

Productieproblemen

Zoals we eerder schreven was de iPad 3 uitgesteld door productieproblemen met het nieuwe Retina-scherm. Fabrikanten zouden niet verder komen dan een resolutie van 2048x1536. Hoewel het daarmee een hogere resolutie krijgt dan de iPad 2, is het aantal pixels per inch minder dan dat van  het iPhone 4-scherm (maar wel twee keer zo hoog als de huidige iPad 2). Het probleem was verder dat de fabrikanten niet voldoende schermen zouden kunnen produceren. Gezien de geruchten over een lancering in februari, waarbij de iPad 3 naar verluidt een resolutie krijgt van 2560x1600, lijken die problemen dus wel mee te vallen.

Concurrentie zorgt voor versnelde lancering?

Februari is echter wel erg vroeg, de huidige iPad 2 is van maart 2011 waardoor maart/april een waarschijnlijkere maand is om de iPad 3 uit te brengen. Maar wellicht ziet Apple zich genoodzaakt om sneller met de iPad 3 te komen doordat de concurrentie, zoals de Asus Eepad Transformer Prime in januari/februari in Nederland, al met quad-core processors komen. De Samsung Galaxy Tab 11.6 zou een resolutie van 2560x1600 moeten krijgen volgens de geruchten. Ook Toshiba werkt aan schermen met een dergelijke resolutie zoals we eerder schreven.

(Plaatje van de iPad 3 is uiteraard een 'mock-up')

[Via: Tomsguide]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten