iPad gedoemd te mislukken volgens Dell

© CIDimport

iPad gedoemd te mislukken volgens Dell

Geplaatst: 30 maart 2011 - 06:30

Aangepast: 17 november 2022 - 08:51

Redactie ID.nl

Hoofd marketing Andy Lark van Dell liet weten dat de iPad uiteindelijk het onderspit zal delven in het gevecht tegen Android en Windows-tablets omdat men een open systeem zou willen. <

iPad gedoemd te mislukken volgens Dell

Hoofd marketing Andy Lark van Dell liet weten dat de iPad uiteindelijk het onderspit zal delven in het gevecht tegen Android en Windows-tablets omdat men een open systeem zou willen. 

Lark geeft aan dat Apple de tablet op de kaart heeft gezet maar het uiteindelijk zal verliezen van de meer ‘open’ concurrentie. Volgens hem zal het publiek liever voor capabel en betaalbaar gaan dan duur en gesloten.

Hij geeft toe dat Apple het momenteel goed voor elkaar heeft en dat de iPad een geweldig product heeft maar dat Android het nu al voorbijstreeft. Lark gaat zelfs zover door te stellen dat de iPad alleen geweldig is wanneer je een heleboel geld hebt en op een eiland woont. In een wereld waarin je leeft in een diverse en open wereld wordt het een stuk complexer met een gesloten systeem.

Ook haalt hij uit naar de dure accessoires voor de iPad. Dell’s 5-inch Streak dat een kruising was tussen een smartphone en tablet is nooit echt een succes geworden. Lark geeft dat toe maar verwacht dat hun 10-inch tablet dat volgend jaar uitkomt de strijd aankan met de iPad.

Ook HP doet een duit in het zakje wanneer het om kritiek op Apple gaat. Senior vice president Stephen DeWitt zegt dat de relatie van Apple met hun partners puur gebaseerd is op transacties en er verder geen filosofie achter zit en vindt dit absurd. CRN deed onderzoek onder Apple partners en kwam tot dezelfde conclusie. De ondervraagden geven aan dat ze het gevoel hebben dat Apple geen oog heef voor hun belangen. Een van de ondervraagden geeft aan zich soms gegijzeld te voelen door Apple.

[Via: Techeye]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten