iPad mag geen iPad heten in China 2013-11-04T16:18:23

BlackBerry mag BBX-naam niet gebruiken

Zuckerberg zelf slachtoffer van Facebook-fout

iPad mag geen iPad heten in China

iPad mag geen iPad heten in China

Apple klaagde het Chinese Proview Technology aan om het gebruik van de iPad naam maar de rechter heeft de aanklacht van Apple afgewezen.

Het lijkt erop dat RIM niet de enige fabrikant is die problemen met de naamgeving van zijn producten heeft, want ook Apple ziet zich gesteld voor een dilemma. Het bedrijf wilde Proview Technology verbieden om de naam iPad te gebruiken door een rechtszaak aan te spannen. De rechter heeft dat afgeblazen. Naar blijkt, bezit Proview de naam iPad al sinds 2000.

Proview Technology begint nu zelf een rechtszaak tegen Apple en wil $1,5 miljard vangen voor het onrechtmatig gebruik van de iPad-naam. Aangezien China een enorme markt is en de producten enorm populair zijn, zal Apple waarschijnlijk wel licentiekosten gaan betalen aan Proview. ook kan Apple besluiten  alsnog de naam van de iPad voor de Chinese markt te veranderen.

Update:

Aangepast dat Apple het bedrijf Proview heeft aangeklaagd en Proview pas daarna Apple aanklaagde.

[Via: Reuters]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord