© CIDimport

iPad met Windows XP

Geplaatst: 14 juli 2011 - 09:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:52

Redactie ID.nl

Voor veel Chinezen is een iPad een onbetaalbare gadget maar dat zorgt wel voor creatieve oplossingen. Zo heeft een Chinese man zijn eigen ‘iPad’ gemaakt.

Om als niet welvarende Chinees toch aan een iPad te komen, worden vreemde oplossingen bedacht. In een eerder bericht schreven we al dat iemand zijn nier had aangeboden om een iPad te kunnen kopen en ook zou naar verluidt een Chinees meisje haar maagdelijkheid hebben aangeboden. Er zijn echter ook andere mogelijkheden.

Een 21-jarige chinees, Liu, heeft zelf een eigen iPad gemaakt, althans een soort iPad. Hij heeft gedurende twee weken elektronische onderdelen samengevoegd, een touchscreen toegevoegd en een behuizing met als resultaat een ‘iPad’. Vervolgens heeft hij er Windows XP op geïnstalleerd… maar dat terzijde. Het apparaat ziet eruit als een iets dikkere iPad en Liu heeft er zelfs een Apple logo op aangebracht. In totaal kostte het hem iets meer dan 300 dollar, ongeveer de helft van een iPad2.

Liu heeft het hele proces opgenomen en in een 19minuten durend filmpje op Youku, een Chinese variant van Youtube, gezet. Sinds het plaatsen van de video is hij door diverse mensen benaderd om er ook een voor hen te maken. Liu heeft geweigerd – hij deed het voor de lol.

[Via: TG Daily]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten