iPad mini kost maxi belasting 2013-11-04T15:49:16

Google+ Communities

Historische foto’s met smartphone gemaakt

iPad mini kost maxi belasting

iPad mini kost maxi belasting

Met de Nexus 7 en iPad mini kun je veel van dezelfde dingen doen, toch is er een groot verschil voor werkgevers: Op de iPad mini berust 80% loonheffing en de Nexus 7 is belastingvrij. Reden? Een 0,9 inch groter scherm.

RTLNederland en de Belastingdienst liggen in de clinch om een verschillende visie op de iPad, RTL ziet het als een communicatiemiddel zoals de Blackberry maar de Belastingdienst ziet het als computer en wil daarom dat RTLNederland belasting gaat betalen over de 664 iPads die het bedrijf cadeau deed aan zijn werknemers. Gek genoeg lijken niet de functies doorslaggevend te zijn bij de bepaling of iets een computer is of communicatiemiddel maar speelt zeker ook de grootte van het scherm een rol.


Size does matter

Uit navraag van Webwereld blijkt namelijk dat de Nexus 7 tablet volgens de regels niet wordt belast maar de iPad mini wel. Dit omdat de grens op een7-inch scherm ligt om nog het predikaat ‘communicatiemiddel’ te krijgen. Doordat de iPad mini daar nog geen inch boven ligt, is het in de ogen van de fiscus een computer en dus geldt er in principe een loonheffing van 80%.

Toch communicatiemiddel?

Bedrijven kunnen er nog onderuit komen door aannemelijk te maken dat het toch een communicatiemiddel is maar dit lijkt in de praktijk lastig. Zo besloot de rechter in Haarlem dat RTLNederland het niet aannemelijk heeft kunnen maken dat de originele iPad (10-inch) slechts een communicatiemiddel is. Of de regels daadwerkelijk zo strak gaan worden gehanteerd voor de iPad mini is nog de vraag. Bedrijven zitten in ieder geval veilig wanneer de tablet voor 90% zakelijk wordt gebruikt want dan is het wel gevrijwaard van belasting. Daar zijn dan wel weer regels aan verbonden, zo mogen werknemers dan niet in de gelegenheid zijn er zelf apps op te installeren.

[Via: Webwereld]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord