© CIDimport

iPad slecht voor gewrichten

Geplaatst: 27 november 2012 - 08:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:21

Redactie ID.nl

Fysio- en handtherapeuten krijgen steeds vaker te maken met patiënten die klachten hebben als gevolg van intensief gebruik van tablets en smartphones.

Fysio- en handtherapeuten krijgen steeds vaker te maken met patiënten die klachten hebben als gevolg van intensief gebruik van tablets en smartphones. Na de bekende sms-duim en muis-arm is nu ook de WhatsApp-vinger een veel gehoorde aandoening. Dat meldt de Telegraaf dinsdag.

De toename van het aantal smartphones zorgt voor een toename van overbelastte polsen, handen en vingers. Het veelvuldig typen van berichtjes via WhatsApp, swipen, in- en uitzoomen op het scherm en scrollen kan zorgen voor pijnlijke gewrichten. Ook het gebruik van tablets zorgt voor problemen aan pols- en handgewrichten.

“We zien duidelijk dat er een relatie bestaat tussen het intensief gebruik van dergelijke elektronische apparatuur en het type klachten. Het probleem is dat door overbelasting zowel polsen, hand en vingergewrichten verkrampen of soms slijtage oplopen”, aldus handtherapeut Rob van Huis.

[Via: De Telegraaf]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten