'iPhone 6-kabel past ook ondersteboven in telefoon'

© CIDimport

'iPhone 6-kabel past ook ondersteboven in telefoon'

Geplaatst: 19 augustus 2014 - 05:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:54

Redactie ID.nl

De iPhone 6, die volgende maand verschijnt, krijgt een oplader die altijd op de goede manier in de telefoon past. De USB-kabel bij de smartphone werkt zowel normaal als ondersteboven.

Dat blijkt uit diverse foto's en video's die uitgelekt zijn. Vorige week werd al bekend dat de organisatie achter de USB-standaard met een dergelijk nieuw systeem komt voor smartphones, tablets, laptops en andere apparatuur.

Nieuwe kabel

Apple lijkt nu echter bezig met een eigen kabel die op die manier werkt. Volgens de geruchten zou de kabel al geïmplementeerd worden in de nieuwste iPhone 6, die naar verluidt in september wordt gepresenteerd.

Volgens nieuwe Europese wetgeving moet Apple, net als andere telefoonfabrikanten, een universele USB-oplader aanbieden in zijn telefoons. Bij de productie van iPhone 6 was die regel echter nog niet ingegaan, dus krijgt de iPhone 6 een eigen soort oplader.

Ondersteboven

Op het onderstaande filmpje is te zien hoe niet alleen de iPhone/iPad op 2 manieren kan worden aangesloten, maar ook hoe dat in de USB-poort van de pc of de oplader moet gebeuren. Hoe dat precies werkt, komt niet helemaal duidelijk naar voren. De lightning-connector, die op de iPhone 5/5S en de nieuwste iPads werkt, paste al op 2 manieren in de telefoon of tablet.

De iPhone 6 wordt naar verwachting begin september aangekondigd op Apples ontwikkelaarsconferentie. De telefoon komt waarschijnlijk in 2 formaten beschikbaar. Ook krijgt de telefoon waarschijnlijk een iets ander ontwerp dan de vorige smartphones.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten