iPhone ontvangt update die accuproblemen oplost

© CIDimport

iPhone ontvangt update die accuproblemen oplost

Geplaatst: 1 april 2022 - 05:12

Aangepast: 20 september 2022 - 07:59

Wesley Akkerman

De iPhone en de iPad ontvangen van Apple een kleine update die de huidige problemen met de batterij moet verhelpen, aldus het Amerikaanse bedrijf.

iPhone ontvangt update die accuproblemen oplost

Veel gebruikers met een iPhone of iPad die draaien op iOS 15.4 of iPadOS 15.4 klagen allemaal over hetzelfde: de accu gaat wel erg snel leeg.

Apple beloofde het probleem al met de vorige update opgelost te hebben, maar niets bleek minder waar. Daarom waagt het bedrijf uit Cupertino nu een nieuwe poging, met de release van iOS en iPadOS 15.4.1.

Download de update voor iPhone en iPad

De update weegt ongeveer 300 MB, maar dat moet voor de meeste gebruikers geen probleem zijn. Naast het oplossen van het eerdergenoemde probleem, pakt Apple nog twee andere problemen aan.

Zo mag het voortaan niet meer gebeuren dat braille-apparaten niet meer reageren wanneer je ze gebruikt. Daarnaast moeten gekoppelde third-party koptelefoons, met ondersteuning voor het Made for iPhone-programma, eveneens blijven werken en niet zomaar de verbinding verliezen.

Eerder claimde het officiële Apple Support-account op Twitter nog dat het gemelde gedrag van de accu “normaal” was. “Apps en diensten moeten doorgaans 48 uur wennen aan de nieuwe opties van een update”, aldus het account.

Je kunt de nieuwste versies van iOS en iPadOS nu downloaden voor je iPhone en iPad. Ga daarvoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten