iPhone-producent niet tevreden over assemblagerobots

© CIDimport

iPhone-producent niet tevreden over assemblagerobots

Geplaatst: 22 september 2014 - 11:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:38

Redactie ID.nl

Foxconn-topman Terry Gou is teleurgesteld in de eerste generatie 'Foxbots,' assemblagerobots die op den duur zoveel mogelijk werknemers moeten vervangen bij het produceren van iPhone-toestellen.

Daarover schrijven Taiwanese media (via Cult of Mac). De robots zijn niet efficient en flexibel genoeg en worden daarom enkel ingezet voor simpele taken, zoals het indraaien van schroefjes, polijsten en het exterieur van iPhones op hun plaats houden.

Tweede generatie

Foxconn startte in 2010 met het robotproject en wilde destijds een miljoen werknemers vervangen door een miljoen robots. Dit jaar gingen de eerste 10.000 Foxbots in gebruik, onder meer om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te bouwen.

Momenteel vervangen ze geen werknemers maar werken ze naast mensen. De ontwikkeling van een tweede generatie robots is dan ook gestart.

Drie keer jaarsalaris

De Taiwanese fabrikant zag zich gedwongen om meer dan 20.000 extra werknemers aan te nemen voor de productie van de nieuwe iPhones, waarvan de vraag hoger is dan het aanbod. De toestellen zijn inmiddels al meer dan tien miljoen keer verkocht.

Het bouwen van een enkele Foxbot kost Foxconn zo'n 25.000 dollar. Dat is drie keer zoveel als het jaarsalaris van een gemiddelde werknemer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten